Trouw aan de druil – uitbreiding en nieuw onderkomen Drascombe Nederland

Het begon met een ontmoeting op Hiswa 2005 waar Green Ocean Yachts en Drascombe Nederland naast elkaar de Brendan en Coaster exposeren. Je praat wat, je kijkt wat en een paar maanden (en vele zeiltochtjes) later is de kogel door de kerk.

Het kost dan ook weinig overredingskracht als blijkt dat de oer-Brendan getekend is door John Watkinson, Peterboat heet en tegenwoordig – als Brendan – natuurlijk met druil is uit te rusten.

Drascombe Nederland vertegenwoordigt daarom sinds kort – naast Churchouse Boats’ Drascombes – ook de ‘s-Gravelandse werf Green Ocean Yachts. Green Ocean Yachts specialiseert zich in ontwerp en bouw van kwalitatief hoogwaardige en innovatieve, klassieke (trailerbare) schepen als de Brendan en de Post Boat maar realiseert in opdracht ook 120+ voet jachten.

Beide kleine maar gespecialiseerde werven hebben dan ook de wens uitgesproken hun schepen op basis van beider kennis en ervaring verder te ontwikkelen. Zo zijn er plannen voor de Brendan met Gunter rig, de Post Boat met kevlar rondhouten (die dubbelen als riemen!), het bouwen van de Drascombe Caboteur en ook de Cruiser Gig is weer ten tafel gekomen.

Zowel de hybride Brendan als de Post Boat zijn – naast de Drascombes – te zien in het nieuwe onderkomen van Drascombe Nederland te Huizen vanwaar ook proefvaarten op het Gooimeer worden gemaakt.

Per 1 december 2005 is de gehele Drascombe Nederland operatie namelijk geconcentreerd in Huizen waar aan de Kabelweg 1, dok 11 (hoek Ambachtsweg) zowel onderhoud als verkoop en service gevestigd zijn. (Buitenboord)motoren naast de deur, zeilmaker in het dorp, trailer helling en kraan op loopafstand en gratis parkeren voor trailer en auto op Jachthaven Huizerhoofd.

U bent van harte welkom!

DRASCOMBE NEDERLAND

Michel Maartens