Slaapplaats baby/peuter op coaster

Op 10 februari is onze zoon geboren. Wij willen graag met hem gaan zeilen. Daarom zijn wij op zoek naar suggesties voor het realiseren van een derde slaapplaats op onze Drascombe Coaster. Uit het boek Gezinsverhalen van Vandersmissen hebben wij begrepen dat het mogelijk is om een plank dwars voor in de kajuit te plaatsen. Maar heeft iemand hier ervaring mee? Ook andere suggesties zijn welkom.

Geo en Simone Smith

Informationen zum Bau eines Cockpitzeltes


Um mehr Wohnraum auf unserem Coaster zu bekommen kam mir die Idee ein einfaches Tunnelzelt zum Cockpitzelt umzubauen. Ich habe ein Tunnelzelt mit folgenden Massen: Länge 2,00 m, Breite 2,10 m für 40,- € gekauft. Zusätzlich habe ich zum Abspannen noch einige Gummischnüre benötigt. Damit dass Zelt an die vorhandene Sprayhood passt und der Cockpitboden begehbar bleibt habe ich die Rückwand vom Zelt der Rundung von der Sprayhood entsprechend herausgeschnitten und den Zeltboden teilweise entfernt. Im Originalzustand hat dass Zelt 3 Stangen. Beim Einsatz auf dem Coaster habe ich nur die mittlere Stange und die Stange beim Zelteingang benötigt. Die mittlere Stange vom Zelt passt genau in die Löcher, die zur Aufnahme der Ruderdollen bereits am Schiff vorhanden sind ( siehe Foto). Die Stange beim Zelteingang wird an der Scheuerleiste vom Boot mit Hülsen fixiert. Die offene Zeltrückseite wird über die vorhandene Sprayhood gezogen und mit Gummischnüre fixiert. Das Zelt ist sehr leicht, und es lässt sich schnell Aufbauen und Abbauen. Der Zelteingang ist zusätzlich mit einem Moskitonetz verschliessbar, eine sinnvolle Einrichtung. Der Zeitaufwand für die Änderungen am Zelt betrug circa 1 Stunde. Das System sollte auch auf Cruiser-Longbooten, Longbooten und Luggern funktionieren. Kurt Mross
Coaster Butterfly

Slaapplaats baby/peuter op coaster deel II

Hallo Geo en Simone,

Nog gefeliciteerd met jullie zoon!
Wij hebben een jaar eerder onze eerste zoon gekregen en het jaar daar voor onze Coaster Eneadsee gekocht. Het eerste jaar dus gevaren met zijn tweetjes en afgelopen zomer met zijn drietjes. Het ging goed en we hadden een heel mooi boot bedje voor hem, gemaakt door de vorige eigenaar van ons schip. We hebben er helaas niet zo snel een goede foto van kunnen vinden maar kan daar nog wel voor zorgen. Zal het eerst proberen op schrift duidelijk te maken hoe het er uit ziet:

Het is een canvas achtig bedje met opstaande randen welke aan de stuurboord ‘binnen’ bank zo veel mogelijk naar de voorkant van het schip zijn te bevestigen. Het heeft de breedte van de bank en is volgens mij 120 centimeter lang. De zijkant, aan de kant van de romp zit vast met klittenband, de twee hoekpunten aan de bakboord kant van het bedje zitten met banden hoger vast zodat deze opstaande rand ook omhoog blijft staan (met zeilen ging het goed en bleef onze zoon er goed in liggen). De voorste hoekpunt zit met een band en een haak vast aan oog in het patrijspoortje (één schroef van het patrijspoortje is vervangen door een oog). Het achterste hoekpunt van het bedje zit met een langere band vast aan het plafond, ook met een haak en een oog (de schroef die hier van oorsprong zit om de handgreep aan de buitenkant van het schip vast te houden is hierbij vervangen door het oog). Super over nagedacht want zo hoef je nergens extra gaten te maken in het schip. Ik weet natuurlijk niet waar jullie zelf slapen maar wij sliepen onder de tent buiten waarbij we planken neer konden leggen tussen de twee banken en zo een perfect tweepersoons bed hadden.


We horen het wel

Groeten Gerard en Marijn

Coaster Eneadsee – Haarlem