Coaster Evgenia in rustiger vaarwater

Dit voorjaar plaatsten wij een annonce in de ElectroBaD met daarin de oproep voor een derde schipper. Terwijl we hard aan het werk waren om het onderwaterschip te revitaliseren kwamen en gingen de aspirant schippers, c.q. mede eigenaren. Maar gemeten aan het succes van de actie om het onderwaterschip met behulp van Drascombe Nederland weer 100% te krijgen bleef de actie voor een derde schipper steken in goede bedoelingen, geen aanbod waar wij content mee waren.

Intussen was duidelijk geworden dat Andr√© vanwege (te) drukke werkzaamheden, zijn nieuwe liefde en meer hobby’s dan Drascombemania moest afhaken. Wat overbleef was de boot te koop zetten omdat Nico niet opteerde voor alleen varen en zijn nieuwe liefde wel erg lief was, maar dat niet zonder meer kon overdragen op een scheepje dat toevallig naar de naam Evgenia luisterde.

Liefhebbers genoeg, kopers wat minder, maar de loop bleef er in waardoor er de afgelopen weken altijd wel weer een bezichtiging was of proefgevaren moest worden. In dat tempo was de boot in het najaar wel van eigenaar veranderd, maar leuk was anders.

Totdat een aspirant koper, die Evgenia had gezien op Marktplaats ook doorsurfde naar de ElectroBaD en daar het verhaal van de derde schipper las, op een avond belde of die mogelijkheid er ook nog in zat. Nou ja, een derde niet, maar een tweede wel.

De volgende dag belde hij weer met de mededeling dat hij het steeds interessanter vond en in minder dan een dag de beslissing had genomen meevarend deelnemer te worden.

Dus ik mag voorstellen Hans Mantel, de 70 reeds gepasseerd, veel tijd, veel ervaring, als zeezeiler spijtoptant geworden door een motorjacht te kopen, maar na zeven jaar saaiheid het avontuur weer zoekend heeft zich ingekocht bij onze lieftallige Evgenia.

Groet,

Nico Brandjes
Coaster Evgenia