Schilderen

Beste Drascombe vrienden,

Ik wil mijn Drascombe Cruiser Miss Marple dit voorjaar een fris en ander kleurtje geven. Is er iemand die weet of ik daarvoor een- of twee componenten verf moet gebruiken? Het gaat in eerste instantie om de kajuit, later ook het dek en de kuip. En is er iets waar ik absoluut op moet letten bij de voorbereiding om een zo goed mogelijk resultaat te krijgen?


Verder wil ik jullie hierbij informeren dat mijn zeil set compleet vernieuwd is (rolfok, grootzeil en druil ), alles bij Jeckells vandaan.
Ik hoop hiermee nog meer zeilplezier uit de boot te halen (en meer zeilvermogen), de zakken staren me nu verwijtend aan. De boot zie ik elke week buiten in de winterberging staan, helemaal afgedekt, klaar om uit te varen, maar ik ben niet zo’n die-hard die er bij de heersende winterse temperaturen op uit trekt, dus zullen ze nog even geduld moeten hebben.

In afwachting van de reacties,

met vriendelijke groeten,
Jan Hamburg
Cruiser Longboat Miss Marple


Beste Jan,

Bedankt voor je e-mail vraag die we in de (Electro)BaD zullen plaatsen.

Wij hebben een aantal geschilderde Drascombes gezien waarbij Dubbel Coat, de twee componenten polyurethaan lak van De IJssel Coatings, indien onder de juiste condities opgebracht, werkelijk een ‘als nieuw’ resultaat geeft. Informatie hierover kan je vinden op www.de-ijssel-coatings.nl.

Zeker letten op juiste verwerkings temperatuur, stofvrije en windstille omgeving, ondergrond secuur vrij maken van vet en siliconen.

Met vriendelijke groet,


NKDE

Redactie ElectroBaD