VANUIT D’N KOMBUYSCH 5

Rode pasta

Van de toezegging bij de introductie van De Kombuis, naast hoogvliegerij mij aan de levenswijsheid keep it simple te houden door het omkiepen van blikken is het nog niet gekomen. De recepten vereisten met vistuig en harpoeneergerei, koel- of vriesapparatuur, van verre hemisferen ingevlogen proviand tot aan top- en tv koks gevulde volgboten.

Omdat zulke vlootbewegingen koren op de molen zijn voor de verborgen agenda’s van de Landelijke Vereniging tot Natuurbehoud en Staatsbosbeheer om wadvaarders binnen de tonnen van het laterale stelsel te persen dan wel geheel buiten de Waddenzee te weren, volgt hier een aangepast recept.

Rode pasta

pasta
olijfolie
ui
een blikje ansjovisfilets
knoflook
gedroogde rode pepertjes
een blik gepelde tomaten in tomatensap
een groen kruid, peterselie,selderij, tijm of dragon
eventueel kappertjes

  • Kook de pasta tot de gewenste gaarheid;
  • laat de gesneden ui in een lekkere plens olijfolie fruiten tot glazig en zacht;
  • de ansjovis erbij en op laag vuur laten smelten;
  • daarna de fijngewreven rode peper en kort voordat de gepelde tomaten erbij gaan de gesneden knoflook mee laten fruiten;
  • dit samen laten pruttelen.
  • Kort voor het opdienen het kruid toevoegen, kappers en op smaak brengen met zwarte peper.

Meestal is deze saus zout genoeg vanwege de ansjovis. Naar believen eenmaal geserveerd bestrooien met geraspte parmezaan. Als er nog wat kokkelvlees aan boord is kan dat beslist geen kwaad.