Met Drascombe Coaster van Corsica genieten

Zomer 1999 heb ik de Drascombe Coaster van broerlief overgenomen. Leuke boot voor eerlijk varen in oorden waar de meute niet kan komen. Slaap ruimte laat te wensen over voor ons gezin van 5 maar na dag aan dek lukt het meestal wel. Zo werd begin januari het idee geopperd om rond Corsica te varen. Caribisch volgens de verhalen. Daardoor goed te doen voor 5 aan boord van een Drassie. En het was zo. Het was nog beter, het was prachtig. Azuur blauw water van 25 graden en nacht temperatuur rondom hetzelfde. Goed uit te houden met 3 kinders voorin en zelf met vrouw op matje in kuip van Coaster onder de sterren.

Corsica is in de zomer druk, op het land wel te verstaan. Met Drascombe van strandje naar strandje en s’avonds waan je jezelf in paradijs. Het zeilen overdag is spannend. Zachte constant briesje hebben wij niet meegemaakt. De Mistral woei waardoor west kust van Corsica onbezeilbaar was. Wij hebben ons beperkt tot strandrijke oostkust. In de luwte van het eiland met vlucht baaitjes te kust en te keur. En dat was maar goed ook. Want van niks komt er bij een zonnige en heldere dag plotseling een wind aan poeieren waar je U tegen zegt en je in rap tempo een vol rif erin moet leggen. Het was ons verteld en bleek noodzakelijk om bij bikini weer op harde wind voorbereid te zijn. Dus luiken dicht en zwemvest over bikini. Het is allemaal goed verlopen en hebben herinneringen aan een week met prachtige zeil rakken,witte stranden en prachtige anker plaatsen.Ik zal U alle pikante en prachtige familiale bijzonderheden en ervaringen van het varenmet 5 op een Drascombe besparen maar kan toch concluderend stellen dat het goed te doen is en de uniekheid van onze Hollandse wateren goed doet uitkomen.Voor diegene die een Drascombe tochtje naar Corsica overweegt hierbij een korte samenvatting vanons reis schema:

Vetrek NL met auto en Drassie op trailer. Overnachting in boot en bush net onder Lyon. Nachtboot van Marseille naar Bastia Bij aankost direct door naar Solenzara. Bastia druk en toeristisch Te water in Solenzara. Mooie helling. Vrij en veilig parkeren. Voor anker Golfe de Pinarello – goed snorkelen Voor anker San Cipriano – lekkere bakker. Tussen roei bootjes in porto Vecchio – druk toeristisch oord met grote jachthaven Verwaaid in Golfe de Santa Giulia – Mooi Port de Rondinara – Bijna ronde baai Les Bouches de Bonifacio – water tussen Corsica en Sardinië Iles Lavezzi – exclusief eiland voor Italiaanse patsers Bonifacio – middeleeuwse stad met helling uit zelfde tijdperk. Mooie baai voor overnachting. Met warme baguette in bus s’ochtends auto ophalen in Solenzara. Niet vergeten zonnescherm en rubber bijbootje/kano mee te nemen.Gerrit Jan Schepers